Thursday 21 March 2013

DIET - WEIGHT LOSS UPDATE

Η αλήθεια είναι ότι έχω εξαφανιστεί από το συγκεκριμένο blog και ζητάω ειλικρινά συγγνώμη. Λίγο οι υποχρεώσεις λίγο τα τρεξίματα στην δουλειά, μου άφηναν ελάχιστο χρόνο να ασχοληθώ με το Blogging και επέλεγα να ποστάρω περισσότερο στο άλλο μου blog, αφού και εκεί είχα πάρα πολλά να πω. Όμως, σας έχω αφήσει λίγο πίσω στο θέμα της δίαιτας μου.

Καταρχάς, να πω ότι εδώ και αρκετές μέρες έχω σταματήσει να ακολουθώ το πρόγραμμα διατροφής της Zoe Harcombe. Επέλεξα να το διακόψω γιατί μου δημιούργησε σοβαρό θέμα δυσκοιλιότητας και όχι μόνο. Αν και τα αποτελέσματα της δίαιτας ήταν πραγματικά θεαματικά, απέκτησα πρόβλημα εκεί που δεν είχα. Επίσης, διαβάζοντας πολλά άρθρα σχετικά με την συγκεκριμένη, όπως επίσης και της παρόμοιες αυτής Atkins & Dunkan ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που την κάνουν μακροχρόνια μπορεί να αποκτήσει χοληστερίνη. Όλα αυτά και σε συνδυασμό με ένα αρκετά καλό κρυολόγημα πριν μια εβδομάδα, που με ανάγκασε να πίνω χυμούς πορτοκαλιού και σούπες κτλ, με οδήγησαν στην επιλογή να την σταματήσω.

 Όμως δεν το έβαλα κάτω. Συνεχίζω με μια πιο ισορροπημένη διατροφή με πολλές σαλάτες, λαδερά και όσο το δυνατόν πιο κοντά στην μεσογειακή διατροφή. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι κολλημένη στον θερμιδομετρητή, άλλωστε είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω, αλλά προσπαθώ να επιλέγω πιο σωστές τροφές για μένα και καλύτερους συνδυασμούς.

Αναλυτικά:

Για πρωινό:
  • Πίνω ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι (όχι καθημερινά 2 φορές την εβδομάδα περίπου)
  • 1 τοστ μαύρο με γαλοπούλα και τυρί (όχι καθημερινά, 2 φορές την εβδομάδα)
  • 1 μικρό μπωλ με βρώμη, γάλα ή γιαούρτι και 5-6 goji berries (αυτό το πρωϊνό το επιλέγω πιο συχνά)
Για μεσημεριανό:
  • Κοτόπουλο ή μπιφτέκι ή μπριζόλα με μπόλικη σαλάτα ή
  • τόνος σε νερό με μπόλικη σαλάτα και παξιμαδάκια ολικής άλεσης ή
  • λαδερό φαγητό (1 κανονική μερίδα) με 1 κομμάτι τυρί φέτα
Για βραδυνό:

  • Ένα τοστ και ένα φλυτζάνι φασκόμηλο ή τσάι (αν θέλω βάζω μισή κουταλιά μέλι) ή
  • μια σαλάτα με μαρούλι, καρότο, παξιμάδι και αυγό ή τυρί ή
  • ένα γιαούρτι και ένα φλυτζάνι τσάι
Ενδιάμεσα:

  • Ένα φρούτο ή
  • Ένα γιαούρτι ή
  • Μια μπάρα δημητριακών και
Επίσης:

  • Τσάι (τις περισσότερες φορές) ή καφέ (μια φορά την μέρα) ή κάποιο άλλο ρόφημα χωρίς ζάχαρη.
  • Πολύ νερό (αυτό το πίνω ούτως ή άλλως).
  • Επιτρέπω στον εαυτό μου να φάει λίγο γλυκό πχ ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα ή μια - δυο κουταλιές από κάποιο γλυκό που ζηλεύω αλλά όχι καθημερινά.
Αποτέλεσμα:

Από τις αρχές Ιανουαρίου που ξεκίνησα το μακρύ ταξίδι της διατροφής έχω "ξεφορτωθεί " συνολικά 9 κιλά και συνεχίζω. Εσεις έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη δίαιτα ή κάτι άλλο να δοκιμάσω; προτιμώ πάντα να μην επιλέγω τα υποκατάστατα αλλά όσο το  δυνατόν πιο αγνά υλικά (όσο μας το επιτρέπει η βιομηχανοποιημένη μας ζωή δηλαδή). Γι' αυτό και δεν θα ήθελα να βάλω ασπαρτάμη ή άλλα υποκατάστατα ζάχαρης στην διατροφή μου. Προτιμώ το μέλι ή την ακατέργαστη ζάχαρη. Επίσης, μου έχει κάτσει και πίνω πλέον σκέτο τον καφέ μου και το τσάι μου τα τελευταία 2 χρόνια οπότε δεν έχω θέμα. Εσείς κάνετε κάποια συγκεκριμένη διατροφή; Έχετε δει αποτελέσματα; Έχετε προσέξει αλλαγές στην ρουτίνα σας; κάποιο πρόβλημα;




The KM Projects
Not just another beauty blog

2 comments:

  1. Ένα τρομερό tip είναι να βάζεις πικάντικα μπαχαρικά στο φαγητό σου. Το τσίλι κάνει υπέροχη δουλειά διότι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και καις πιο πολλά τρώγοντας τις ίδιες ποσότητες. Εγώ, που δεν μου αρέσουν καθόλου τα πικάντικα φαγητά, το ενέταξα στην διατροφή μου και είδα μεγάλη διαφορά. Όπως επίσης και με το νερό!
    xx -Ραφαέλλα

    ReplyDelete
  2. nai ta pikantika mpaxarika kanoun doyleia kai h kanelanopos kai to kakao xoris prosthiki zaxaris. h bromi se kathimerini basi 2-3 koutalakia boithaei stin kaush tou lipous.opos tin protima o kathenas emena se periodous pou lisao gia gliko bazo bromi 3koyt mero 2koyt miso milo kai kanela kai 1 kout akatergasti zaxari kai sta mikrokimata gia 1 misi lepto tha nomizeis oti tros milopita kai xoris enoxes. den tha sou protino kapia diaita eimai yper ths ygiinis diatrofis eforou zois kai tis kathimerinis askiseis. sinexise etsi kai sou eyxomai na ftaseis eki pou theleis xoris kopo.nous igiis kai soma igiis . filaki akaterinaki mou

    ReplyDelete