Sunday 6 January 2013

Η ΔΙΑIΤΑ HARCOMBE

Λίγο πριν ξεκινήσω την δίαιτα μου θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για την δίαιτα που πρόκειται να ακολουθήσω.

Πρόκειται για την δίαιτα Harcombe και αν και θυμίζει λίγο την Ντούκαν ή την Άτκινς δεν έχει καμία μα καμία σχέση.

Για την Zoe Harcombe μου μίλησε πρώτος ένας πολύ καλός φίλος. πριν από μερικά χρόνια. Εκείνον τον είχε οβηθήσει να χάσει αρκετά κιλά και να βάλει την διατροφή του στον σωστό δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα μόνο μια φορά να την κάνω πριν από 1 χρόνο περίπου και είχα δει τεράστια αποτελέσματα από το πρώτο κιόλας διάστημα.
harcombe diet


Σε ποιους απευθύνεται;

Σε όλους εμάς που δεν μπορούμε να μετράμε μερίδες βασικά. Για να μιλήσω στο πιο ουσιαστικό που ίσως ενδιαφέρει τις περισσότερες. Εϊναι για όποιον θέλει να χάσει κιλά και έχει βαρεθεί να μετράει θερμίδες, να χάνει βάρος, να υποφέρει και να το ξαναπέρνει. Είναι για όλους εμάς που είμαστε εθισμένοι στο φαγητό.

Για τι ακριβώς μιλάει το βιβλίο της;

Μιλάει για τις 3 βασικές σωματικές παθήσεις που ευθύνονται για την υπερκατανάλωση φαγητού. Αυτές είναι η Candida, η Τροφική δυσαναιξία και η υπογλυκαιμία. Αυτές μας ωθούν να τρώμε υπερβολικά, σαν να είμαστε εθισμένοι στην τροφή. Μέσα από αυτό το βιβλίο σου δίνεται η δυνατότητα να μάθεις να τρως για να ζεις και όχι να ζεις για να τρως. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι είναι ψέμα ότι η δίαιτα θέλει βασικά ψυχολογική υποστήριξη αφού η υπερκατανάλωση τροφής δεν είναι ψυχολογική κατάσταση αλλά σωματική. Η ασθενής θέληση μας και η ανάγκη μας για υπερκατανάλωση τροφής είναι καθαρά θέμα σωματικής πάθησης και εθισμού μας προς τις τροφές.

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να σας προωθήσω το βιβλίο της Harcombe ή να σας οδηγήσω να ακολουθήσετε αυτή την διατροφή. Απλά σας ενημερώνω για το δικό μου πλάνο και πως εγώ σκοπεύω να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μου.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα λειτουργεί, πράγμα που πιστεύω ότι είναι και το πιο σημαντικό απ' όλα. ΕΠίσης, είναι πρακτικό, γιατί δεν έχει μετρήσεις μερίδων, μισά μήλα, 120 γραμμάρια κρέας κτλ Υπάρχουν μερικά ναι και όχι , όπως βέβαι υπάρχουν στις περισσότερες δίαιτες αλλά είναι πολύ εύκολο να τα ρυθμίσεις για να ταιριάξουν στον τρόπο ζωής σου. 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις πράγματα που αν τα ακολουθήσεις σε όλη σου την ζωή θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις στο σωστό σου βάρος. Από την τελευταία φορά που την δοκίμασα αυτή την διατροφή (και την οποία διέκοψα για προσωπικούς λόγους) έχοντας υιοθετήσει βασικές αρχές που έμαθα από την πρώτη φορά, έχω καταφέρει τουλάχιστον να μην ξαναπάρω τα κιλά που είχα χάσει.

Τέλος είναι υγιεινό, θρεπτικό και ευχάριστω να ακολουθείς αυτό το πρόγραμμα. Θα σας πω ένα πράγμα. Ακόμα κι αν στην πρώτη φάση έχεις σοβαρές λιγούρες, ωστόσο μπορείς να φας για πρωινό πχ μια ομελέτα. Δεν θα πεινάσεις τρώγοντας μαρουλόφυλα.
Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, η οποία διαρκεί πέντε μέρες, θα τεσταριστεί η αντοχή σας σε αυτή (κατά την γνώμη μου) αλλά και θα φανεί ανάλογα με τις λιγούρες σας και αν έχετε κάποια από τις τρεις σημαντικότερες σωματικές παθήσεις που οδηγούν στην υπερκατανάλωση φαγητού. Η 2η φάση διαρκεί για όσο διάστημα επιθυμείτε ή μάλλον για να το πω καλύτερα μέχρι να χάσετε τα κιλά που επιθυμήτε. Στην 3η φάση ουσιαστικά περνάμε όταν θα έχουμε χάσει όλα τα ανεπιθύμητα κιλά μας και θα έχουμε φτάσει στο ιδανικό βάρος.

Αύριο θα σας μιλήσω αναλυτικότερα για το πρόγραμμα διατροφής και πως σκοπεύω να κινηθώ εγώ μέσα στα πλαίσια αυτής.




The KM Projects
Not just another beauty blog

Advertisement

No comments:

Post a Comment