Wednesday 16 January 2013

2η ΦΑΣΗ - Και τι τρώμε;

Θα σας γράψω περιληπτικά κάποιες επιλογές που μπορούμε να έχουμε κατά την διάρκεια της δεύτερης φάσης. Αυτές οι επιλογές αφορούν όλους εμάς που δεν έχουμε κάποιο από τα τρία προβλήματα (Candida, Υπογλυκαιμία, Τροφική Δυσανεξία) αλλά συνεχίζουμε την δίαιτα γιατί μας βολεύει και έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε αποτελέσματα. Σε περίπτωση που έχετε κάποια από τις παραπάνω σωματικές καταστάσεις τότε ανάλογα θα πρέπει να προσαρμόσετε το πρόγραμμα σας. Επειδή δεν έχω, δεν θα γράψω αναλυτικά για αυτές αλλά αν θέλετε μπορώ να το αναλύσω σε επόμενο post.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Πριν το πρωϊνό:

Φρούτα (όσα θέλουμε), Νερό, πράσινο τσάι, καφές ντεκαφεϊνέ μόνο.

  • Πρωϊνό:

Λιπαρή επιλογή:

Αβγά με μπέικον/ζαμπόν ή ομελέτες ή γιαούρτι.

Επιλογή με υδατάνθρακες:

100% δημητριακά ολικής άλεσης - πχ βρώμη με αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα. Μούσλι χωρίς ζάχαρι με γάλα, Ψωμί ολικής άλεσης μόνο του.

  • Δεκατιανό / απογευματινό:

Λιπαρή επιλογή:

τυρί ή βραστό αβγό μόνο του

Επιλογή με υδατάνθρακες:

  Φρούτα (όχι πάνω από 2)

  • Μεσημεριανό/ Βραδινό:
Λιπαρή επιλογή:

Ψάρι ή κρέας ή αβγά ή  τυρί - όσο θέλεις με σαλάτα ή λαχανικά αλλά όχι φρούτα ή σιτηρά

Επιλογή με υδατάνθρακες:

Γεύμα από υδατάνθρακες και λαχανικά  πχ. ρύζι καστανό με λαχανικά, μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα φυσικής ντομάτας (μόνο - όχι τυρί), όσπρια, λαδερό φαγητό, (μπορείτε να φτάξετε γεμιστά και με καστανό ρύζι δοκιμάστε τα γίνονται υπέροχα), ψητή πατάτα με σαλάτα ή ανθότυρο




The KM Projects
Not just another beauty blog


6 comments:

  1. πρέπει αν επιλέξουμε σε κάθε γεύμα ή την λιπαρη εκδοχή ή τουσ υδατάνθρακες?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι το πιο σημαντικό είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδυαζονται οι υδατάνθρακες με τις πρωτείνες, ενώ θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 1 γεύμα λιπαρό και 1 με υδατάνθρακες καθημερινά, δηλαδή δεν μπορείς να φας την ίδια μέρα μόνο υδατάνθρακες ή μόνο την λιπαρή επιλογή.

      Delete
  2. Δηλαδή για παράδειγμα διαλέγω την λιπαρή για πρωινό μετα για μεσημεριανο τουσ υδατανθρακεσ και για βραδυνο την λιπαρή?Και κατι άλλο στη πρώτη φάση επιτρέπονται τα λουκανικα τύπου φρανκφούρτης?Επιπλέον μπορείς να μου πεισ σε καθε φάση πόσο έχασες?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι κάπως έτσι θα κινηθείς ή θα έχεις πρωινό υδατάνθρακες , μεσημεριανό υδατάνθρακες και βραδινό λιπαρό ή πρωϊνό υδατάνθρακες μεσημεριανό λιπαρό και βραδινό υδατάνθρακες κτλ.. Στην πρώτη φάση έχασα περίπου 5-7 κιλά αλλά στην 2η φάση σταμάτησα και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Έχω γράψει αντίστοιχο Post που λέω γιατί σταμάτησα και τι κάνω τώρα. Αλλά γενικά η δευτερη φάση διαρκει μέχρι να χάσεις όσα χρειάζεσαι να χάσεις. ΤΟΤΕ την σταματάς. δεν έχει δηλαδή συγκεκριμένη διάρκεια, αν έχεις να χάσεις 50 κιλά θα την κάνεις μέχρι να τα χάσεις, αν έχεις να χάσεις 10 κιλά θα την κάνεις μέχρι να τα χάσεις.

      Delete
    2. Εγώ είμαι στη δεύτερη μέρα της πρώτης φάσης και δεν έχασα τιποτε σε μια μερα και έχω απογητευτεί λίγο. Την πρώτη μέρα έφαγα ένα γιούτι φυσικό(το πρόσεξα), το μεσημερι ρύζι καστανό (50γρ αβραστο) το απογευμα ομελετα, και σαν προγευμα λίγο αγγούρι και λίγο γαλοπούλα. Έκανα κάτι λάθος?

      Delete
    3. Καλημέρα, είναι λίγο νωρίς να δεις αποτελέσματα. Η διαιτα είναι πολύ καλή αλλά από την μια μέρα στην άλλη δεν μετρήθηκα ούτε εγώ γιατί είναι λίγο υπερβολικό. Μην ανησυχείς, δες πως θα πας τις επόμενες μέρες. Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, άλλος χάνει 5 κιλά άλλος 3 είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Δεν είναι δίαιτα που θα σου πει ακριβώς πόσα θα χάσεις κάθε μέρα, αυτό νομίζω κανένας δεν μπορεί να στο εγγυηθεί 100% σε καμία δίαιτα. Κάνε υπομονή και ολοκλήρωσε την πρωτη φάση. Πρόσεξε τις λιγούρες σου γιατί αυτές θα σε καθοδηγήσουν στο τι μπορεί να σε πειράζει περισσότερο.

      Delete