Friday, 7 August 2015

Αγαπημένη Συνταγή της Εβδομάδας - ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ


Κλασσικό και αγαπημένο φαγητό ίσως μάλιστα και λίγο "δαιμονοποιημένο" όσον αφορά την δίαιτα. Τι λέτε; Πάμε να το φτιάξουμε;


 ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ 

  • 200 gr Μοσχάρι ψαχνό, βρασμένο
  • 150 gr Μανέστρα μαγειρεμένη 
Για την μανέστρα θα χρειαστείτε:
  • 400 gr μανέστρα χοντρή, ωμή 
  • 300 gr ντομάτες 
  • 40 gr ελαιόλαδο (8 κουταλάκια) 

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1300gr



Σαλάτα:
  • 100 gr Αγγούρι 
  • 200 gr Ντομάτες 
  • 10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια) 
Φρούτο: 
  • 150 gr Κεράσια      




Εκτέλεση



1. Πλένετε το ωμό κρέας μοσχαριού και αφαιρείτε το ορατό λίπος του.


2. Πολτοποιείτε τις ντομάτες.

3. Βράζετε το κρέας με τα μπαχαρικά που επιθυμείτε. 

4. Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτετε νερό αν χρειάζεται, τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Τελευταία προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μανέστρα και το ελαιόλαδο.

Μυστικό: Μην χρησιμοποιείτε πελτέ ή έτοιμες ψιλοκομμένες ντομάτες

Ανά μερίδα:
Ενέργεια: 749 kcal
Λίπος: 24,9 gr (30%)
Πρωτεΐνες: 73,2 gr (39%)
Υδατάνθρακες: 60,4 gr (32%)


Διάβασε ακόμα:


The KM Projects
Not just another beauty blog

Advertisement